„A főnek kell művelnie a szívet” (Bolyai János)

A Bolyai János Szakkollégium a temesvári magyar egyetemi hallgatók szellemi központja, mely sokkal többet nyújt, mint egy egyszerű bennlakás. A kollégium olyan szakmai és közéleti képzési programot biztosít a bennlakó diákok és a külsős tagok számára, mely kiegészíti az egyetemi tanulmányokat és olyan tudással, kompetenciákkal ruházza fel a részt vevő diákokat, amelyek elengedhetetlenek a modern világban: közigazgatási ismeret, vállalatvezetés, közösségépítés. A kollégium valódi közösségi élmény és szerves része a temesvári magyarság kulturális életének.

A kollégium

Örömmel tudatjuk, hogy két éves komplex, tervezési és megvalósítási munka eredményeként 2019 őszén megnyitja kapuit a temesvári Bolyai János Szakkollégium.

A bánsági magyar nyelvű Bolyai János Szakkollégium indulása Romániában precedens értékű törekvés: egy egyedülálló felsőoktatási modell kialakításának eredménye. A szakkollégium célja, hogy a kizárólag román tannyelven zajló temesvári felsőoktatásban tanuló magyar identitású diákoknak közös lakhatást és az egyetemi képzési struktúrán, tanórákon kívüli, magas színvonalú, széles spektrumú, heti rendszerességű szakmai képzést biztosítson.

A szakkollégium 30 főnek biztosít szálláshelyet. Szobáink 2, 3 illetve 4 ágyasak, mindegyik saját fürdővel rendelkezik. A földszinten és emeleten is 1-1 teakonyha található, teljes felszereléssel. A konferenciaterem 70 fő befogadására alkalmas. Az ingatlan pincehelyiségében mosoda (mosó és szárítógéppel ellátott) és közösségi tér van kialakítva a bentlakók és külső tagoknak egyaránt.

Kérdéseivel forduljon bizalommal ügyvezetőnkhöz, Andrásy Noémihez akit a 0745460495 telefonszámon vagy a bansagikozossegertegyesulet@gmail.com emailcímen érhet el.

Kövesse figyelemmel a www.bolyaitemesvar.ro oldalt, amit folyamatosan frissítünk a szakkollégiummal kapcsolatos információkkal.

Jelen levél csatolmányaként néhány bemutatkozó fotót és a szakkollégium szórólapját találhatja a tisztelt olvasó.

Tisztelettel,

A Bolyai János Szakkollégium Vezetősége