Kábítószer és én

A drogfogyasztás és az „én” viszonya bonyolult és izgalmas kérdés. Egyéni és közösségi szinten egyaránt roppant nehéz hiteles képet rögzíteni a kábítószer-fogyasztás okairól, mivel ezek soktényezős és bonyolult személyi viszonyrendszereket, illetve társadalmi jelenségeket takarnak.

Beszélgetés a szerhasználatról és annak következményeiről

Beszélgetés a szerhasználatról és annak következményeiről

Beszéltünk a kábítószerek és az „én” viszonyáról. Képet rajzoltunk a szerhasználat és az egyén, illetve a társadalom bonyolult és soktényezős rendszeréről, amelynek sarokpontjai között napjainkban a kábítószerfogyasztás jelensége fellelhető.

Feltettük magunknak a kérdést, hogy miként viszonyulunk mi a drogokhoz? Beszéltünk arról, hogy manapság normalitás, avagy deviancia a szerhasználat? Átvettük azt is, miként kezdődik a drogok használata, és hogyan néz ki az út, amely a függőséghez vezet? Hol és mikor találkozunk leggyakrabban a kábítószer-fogyasztás jelenségével? Egyáltalán, mikor beszélhetünk fizikai és pszichikai függőségről?

A drogfogyasztás és az „én” viszonya bonyolult és izgalmas kérdés. Egyéni és közösségi szinten egyaránt roppant nehéz hiteles képet rögzíteni a kábítószer-fogyasztás okairól, mivel ezek soktényezős és bonyolult személyi viszonyrendszereket, illetve társadalmi jelenségeket takarnak. Május 5-én a Bolyai János Szakkollégiumban Băruță Krisztina pszichológus, pszichoterapeutával  közösen kerestük a drogfogyasztás egyéni és társadalmi okait, a függőségek következményeit mind az egyén lelkivilága, mind pedig a közösség különböző jellemzőinek vonatkozásában. Köszönjük a tartalmas és hasznos beszélgetést!

A bemutató innen letölthető!