Hogyan készítsünk szakdolgozatot – Nagy-György Tamás

Hogyan készítsünk szakdolgozatot ” címmel tart előadást Nagy-György Tamás építészmérnök, a temesvári Műszaki Egyetem professzora.

Az előadás december 8-án, 19 órai kezdettel veszi kezdetét a szakkollégium konferenciatermében, de ugyanakkor Meet-es felületen is lehetőség nyílik csatlakozni: https://meet.google.com/jxp-upej-mzc
 
 
Várjuk az érdeklődőket!

Könyvválógatás a Szakkollégiumban

November 15-én zárul a Temes Megyei RMDSZ és a Bánsági Közösségért Egyesület által meghírdetett könyvgyűjtési akció.

A begyűjtött könyvek a szakkoli pincéjéből a Temes megyei Könyvtár újonnan léttrehozott kisebbségi részlegébe kerülnek.

Előtte a könyveket kiválogatták, táblázatba vezették a bentlakó diákok.

Köszönjük az önkéntesek munkáját és köszönjük azoknak akik könyveket adományoztak!

 

 

Groove-óra a Bolyai János Szakkollégiumban

Újra lesz Groove-óra Temesváron! ?

Jelenleg legalább annyira izgulok a folytatás miatt, mint májusban, amikor táncolni kezdtem a deszkahídon. Talán sohasem voltam annyira óvatos, mint akkor, mert jól tudtam, hogy egyetlen rossz lépés következtében beleeshetek a patakba.

Most „kissé” más a helyzet, viszont ezúttal is szükség van az óvatosságra. Bár abban reménykedem, hogy egy-két hónapon belül bárki részt vehet a világ egyik legkönnyebb táncos edzésén.

Jelenleg kénytelen vagyok a hatályban lévő járványügyi rendelkezésekhez igazodni, amelyekről ezen a linken tájékozódhatsz   ?     https://covid19.primariatm.ro.

 

Helyszín: Bolyai János Szakkollégium

Időpont: 2021. október 26. (kedd)

 

Vigyázzunk egymásra! Vigyázunk egymásra. Jó zenével és könnyű tánclépésekkel várlak! ?

 

Bolyai János Szakkollégium 2021-es TDK-ja

A Bolyai János Szakkollégium 2021-es TDK-ja június 23-24-én kerül megszervezésre, délután 16 órától az online térben.

Köszönjük a javító tanárok munkáját!

A diákoknak sok sikert kívánunk!

Szakdolgozat beküldési határideje

Kedves Temesváron tanuló magyar egyetemisták! A szakdolgozatok beküldésének határideje május 27-e éjfél, az office@bolyaitemesvar.ro emailcímre várjuk a dolgozatokat. Ezek megvédésére június 14–16. között kerül sor, a beküldött dolgozatok számának függvényében. A jelenleg bentlakó diákok számára konzulensek segítségét biztosítjuk. Jó munkát, sok sikert!

Előadás projekt menedzsment témában

Május 20-án, 18 órai kezdettel projekt menedzsment témában tart előadást Kovács Katalin.
Az előadó az alábbi pár gondolattal mutatkozik be:
Temesvári vagyok, a Bartók Béla Elméleti Líceumban, majd a Temesvári Tudományegyetem Szociológi szakán végeztem.
15 éve dolgozom a temesvári Szórvány Alapítványnál.
Társadalmi, illetve közösségi tevékenységnek számít az amúgy munkakörömnek megfelelő tevékenységem: projekt menedzsment. Itt kiemelhető a 22 Európai Unió által finanszírozott projekt lebonyolítása, amit az évek során zömében a Szórvány Alapítványál bonyolítottam le és nagy számban a forrás megszerzésében is részt vállaltam.
Az elméleti tudás fontos, a gyakorlat elengedhetetlen ebben a munkakörben. Ezen alapelv szellemében várom az érdeklődőket az előadásra, közös beszélgetésre.
Várjuk a téma iránt érdeklődőket.

Milyen gazdasági tényezők határozzák meg lehetőségeink?

Milyen gazdasági tényezők határozzák meg lehetőségeink?-címmel tart előadás csütörtökön, április 22-én Szőcs Endre.
Szőcs Endre alapító-tulajdonosa a Negotio Group-nak.
Pénzügyi közgazdász, vállalkozó. 2008-ban szerzett egyetemi diplomát bank és pénzügy szakterületen, majd mesterképzési oklevelet vállalati-pénzügy szakon a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gazdaságtudományi és Üzletvezetési Karán. Több évig a LAM Mikrohitel RT kolozsvári irodájának vezetője, majd 2017 közepétől magánvállalkozó, amely keretében pénzügyi tanácsadással, illetve üzletfejlesztéssel is foglalkozik. Szeltersz Panzió tulajdonosa és az Xponential Office&Coworking irodaház ügyvezetője.
A beszélgetés témája: Kezdő vállalkozások konkrét és gyakorlati szempontból való működtetése, érintve a finanszírozási lehetőségeket is. Elsősorban olyan megközelítésben fog beszélni a vállalkozások mindennapjairól, hogy bármilyen végzettségű, de vállalkozásban gondolkodó fiatal számára betekintést nyújtson egy vállalkozás működtetésébe és kihívásaiba. Beszélni fogunk arról, hogy milyen eszközök és lehetőségek vannak arra, hogy bárki vállalkozást indítson, működtessen és fentartson.
A beszélgetéshez a csatlakozási link a következő: https://meet.google.com/myo-igvi-kgi?hs=224
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó szellemű diákot!

Egomarketing technikák-Pályaválasztás és karrierépítés

Dr. Erdei Ildikó, a Temesvári Nyugati Egyetem Pszichológia Karának óraadó tanára Pályaválasztás és karrierépítés témában tart workshopot március 22- én, 18 órai kezdettel, az Egomarketing technikákat( Önéletrajz, Motivációs levél, Állasinterjú) érintve. Az interaktív képzés online térben lesz megtartva.

Angol nyelvtanfolyam

Az első félévhez hasonlóan folytatjuk az angol nyelvkézpést a bentlakó diákok számára, heti 1 alkalommal, 6 héten keresztül.

A nyelvórákra a szakkoli tanuló termében kerül sor.

Német nyelvtanfolyam

Az első félévhez hasonlóan, a szakkollégium bentlakóinak ingyenes német nyelvkurzust indítottunk, heti 1 alkalommal, 6 héten keresztül.

A nyelvórákat a szakkollégium tanuló termében tartjuk, egy-egy alkalom időtartama 2 óra.