Bolyai János Szakkollégium 2021-es TDK-ja

A Bolyai János Szakkollégium 2021-es TDK-ja június 23-24-én kerül megszervezésre, délután 16 órától az online térben.

Köszönjük a javító tanárok munkáját!

A diákoknak sok sikert kívánunk!

Szakdolgozat beküldési határideje

Kedves Temesváron tanuló magyar egyetemisták! A szakdolgozatok beküldésének határideje május 27-e éjfél, az office@bolyaitemesvar.ro emailcímre várjuk a dolgozatokat. Ezek megvédésére június 14–16. között kerül sor, a beküldött dolgozatok számának függvényében. A jelenleg bentlakó diákok számára konzulensek segítségét biztosítjuk. Jó munkát, sok sikert!

Előadás projekt menedzsment témában

Május 20-án, 18 órai kezdettel projekt menedzsment témában tart előadást Kovács Katalin.
Az előadó az alábbi pár gondolattal mutatkozik be:
Temesvári vagyok, a Bartók Béla Elméleti Líceumban, majd a Temesvári Tudományegyetem Szociológi szakán végeztem.
15 éve dolgozom a temesvári Szórvány Alapítványnál.
Társadalmi, illetve közösségi tevékenységnek számít az amúgy munkakörömnek megfelelő tevékenységem: projekt menedzsment. Itt kiemelhető a 22 Európai Unió által finanszírozott projekt lebonyolítása, amit az évek során zömében a Szórvány Alapítványál bonyolítottam le és nagy számban a forrás megszerzésében is részt vállaltam.
Az elméleti tudás fontos, a gyakorlat elengedhetetlen ebben a munkakörben. Ezen alapelv szellemében várom az érdeklődőket az előadásra, közös beszélgetésre.
Várjuk a téma iránt érdeklődőket.

Milyen gazdasági tényezők határozzák meg lehetőségeink?

Milyen gazdasági tényezők határozzák meg lehetőségeink?-címmel tart előadás csütörtökön, április 22-én Szőcs Endre.
Szőcs Endre alapító-tulajdonosa a Negotio Group-nak.
Pénzügyi közgazdász, vállalkozó. 2008-ban szerzett egyetemi diplomát bank és pénzügy szakterületen, majd mesterképzési oklevelet vállalati-pénzügy szakon a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gazdaságtudományi és Üzletvezetési Karán. Több évig a LAM Mikrohitel RT kolozsvári irodájának vezetője, majd 2017 közepétől magánvállalkozó, amely keretében pénzügyi tanácsadással, illetve üzletfejlesztéssel is foglalkozik. Szeltersz Panzió tulajdonosa és az Xponential Office&Coworking irodaház ügyvezetője.
A beszélgetés témája: Kezdő vállalkozások konkrét és gyakorlati szempontból való működtetése, érintve a finanszírozási lehetőségeket is. Elsősorban olyan megközelítésben fog beszélni a vállalkozások mindennapjairól, hogy bármilyen végzettségű, de vállalkozásban gondolkodó fiatal számára betekintést nyújtson egy vállalkozás működtetésébe és kihívásaiba. Beszélni fogunk arról, hogy milyen eszközök és lehetőségek vannak arra, hogy bárki vállalkozást indítson, működtessen és fentartson.
A beszélgetéshez a csatlakozási link a következő: https://meet.google.com/myo-igvi-kgi?hs=224
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó szellemű diákot!

Egomarketing technikák-Pályaválasztás és karrierépítés

Dr. Erdei Ildikó, a Temesvári Nyugati Egyetem Pszichológia Karának óraadó tanára Pályaválasztás és karrierépítés témában tart workshopot március 22- én, 18 órai kezdettel, az Egomarketing technikákat( Önéletrajz, Motivációs levél, Állasinterjú) érintve. Az interaktív képzés online térben lesz megtartva.

Angol nyelvtanfolyam

Az első félévhez hasonlóan folytatjuk az angol nyelvkézpést a bentlakó diákok számára, heti 1 alkalommal, 6 héten keresztül.

A nyelvórákra a szakkoli tanuló termében kerül sor.

Német nyelvtanfolyam

Az első félévhez hasonlóan, a szakkollégium bentlakóinak ingyenes német nyelvkurzust indítottunk, heti 1 alkalommal, 6 héten keresztül.

A nyelvórákat a szakkollégium tanuló termében tartjuk, egy-egy alkalom időtartama 2 óra.

Hogyan optimalizálhatod pénzügyeid?

Ha érdekel a válasz, válasszd a kedd délutáni előadást!
 Időpont: 2021 március 16, délután hat óra
 Helyszín: on-line tér, G-Suite
 Előadó: Iliescu Júlia közgazdász

Diákélet a szakkollégiumban – pillanatképek

Néhány megörökített pillanat a szakkoliban történő diákeseményekről.

Tanulási módszertan-Baruta Kriszta

Bár január a vizsgák időszaka, január 22- én 18 órától érdemes meghallgatni Baruta Krisztina pszichológus hasznos tippeit tanulási módszertanról. Online térben találkozunk most is, a csatlakozási linket jövő hét pénteken küldjük.

No photo description available.